Lastenhuone nyt

Lupasin esitellä meidän lastenhuoneen kunnolla, nyt kun se on oikeasti lastenhuone. Vauvasta on tullut taapero ja toisesta taaperosta leikki-ikäinen. Pinnasängyssä on  jo uusi nukkuja ja meidän vauva tai siis nykyinen taapero on päässyt lattialta takaisin sänkyyn. Edellisessä lastenhuoneen päivityksessä Jekku oli siirretty pinniksestä patjalle, koska hän kiipesi pinnasängystä pois ja tietenkin pudota mätkähtäen, eikä sujuvasti.

Tarkalleen ottaen tätä huonetta asuttavat siis utelias 1v7kk poika ja 3v7kk vauhtimimmi.

Taaperolla ja leikki-ikäisellä on kerrossänky. Isompi nukkuu ylhäällä ja pienempi alhaalla. Mun kerrossängyn "ensirakkaus" olisi ollut Gymifurnituren jatkettava puolapuukerrossänky. Mutta ei meillä nyt tähän hätään ollut varaa sijoittaa lasten sänkyyn samaa vertaa rahaa kuin autoon. Ja vaikka oliskin niin tuskin olisi mies siihen suostunut. Joten lasten sänky on 200cm x 80cm viidakko bussi kerrossänky. Mutta mitäs muuta sieltä huoneesta nykyään löytyy ja miksi?


Pehmoleluja piisaa jo liiaksi asti ja ne asustavat yleensä Elpun sängyssä. Tai niiden pitäisi asustaa siellä, aika usein niillä leikitään jonkin sortin heittokilpailua, joten ne ovat ympäri huonetta. Pehmoleluja lukuunottamatta sänky on nukkumistavarten ja Jekun sängystä taas löytyy maksimissaan kolme pehmolelua. 

Silloin kun olen siivonnut lastenhuoneen, bOblesit majailevat sängyn edessä. Yleensä käytän niitä itsekin kiipeilyyn, varsinkin toivottaessani Elpulle hyvää yötä. Ja bObleseita haaveilen meille lisää tulevaisuudessa, saa nähdä kuinka toteutuksen käy.


Tikkaiden alapäässä on Elpun lampaantalja ja nojatuoli. Haaveilin pienestä lukunurkkauksesta, sellaisesta jossa kirjat ovat tauluhyllyillä nätisti esillä. Toteutus kaipaa aikapaljon enemmän mielikuvitusta, mitä tässä huoneessa ja tässä väsymyksessä olen jaksanut alkaa miettiä. Joten tämä on nyt tällainen pieni leponurkka jota tuskin koskaan kukaan käyttää.

Liukumäestä on moneksi, sillaksi jonka päällä tasapainoilla tai majan tukirungoksi. Mutta Jekulle se on ennen kaikkea liukumäki. Liukumäki kotiutui meille viime halloweenina, kun oltiin juhlimassa lasten kanssa Nean - Kädenjälkiä sydämessä luona. He halusivat siitä eroon ja Jekku selvästi rakasti sitä. Joten liukumäki muutti meille. Kiitos siitä 😘


Liitutaulun lapset saivat joululahjaksi ja se oli tosi hitti niin kauan, että joku pieni poika tuhosi kaikki liidut yrittämällä syödä niitä. Liitutaulun saa myös käännettyä pöydäksi ja aluksi pidin nukkekotia siinä päällä. Sittemmin nukkekoti on siirretty muiden lelujen kanssa vaatehuoneeseen ja ainoat lelut joita säilytetään huoneen puolella ovat parkkitalo ja autot sekä duplot paloautolaatikossa. Nämä kaksi ovat myös kovin liikkuvaista sorttia. Paloauto ei varmasi löydy aamulla siitä mihin sen oli edellisenä iltana siivonnut ja duploistakin on useimmiten ehtinyt tulla jos minkä laista rakennelmaa ympäri huonetta.

Pöytä ja tuolit ovat samat mitkä ennenkin ja niiden yläpuolella on magneettinen karttapalapelitaulu. Saatiin kartta mukaan kesällä pikkuserkkuni rippijuhlista ja olen yrittänyt varjella sitä aarteena. Siksi useinmiten kaikki palat ovat pussissa piilossa, etteivät ne lähtisi kävelylle pois lastenhuoneesta ja joutuisi hukkaan. Tämä on lapsille nimittäin tosi mieluisa, mutta haluan säästellä sitä tulevaisuuten. Tästä on varmasti iloa pienille koululaisillekin.


Jos ihmettelit jo aiemmissa kuvissa noita piuhoja ja nauhoja jotka roikkuvat Elpun sängyn reunalta, niin siellä on kiinnitettynä minun vanha riippumatto. Piilotin sen vaatehuoneeseen kenkähyllyyn kirjojen alle, mutta Elpu löysi sen ja isin kanssa he ripustivat sen sängyn ja oven kahvan väliin. Mitenkään kätevä kiinnitys ei ole, koska tarpeeksi monesti kun riippumattoon kiipeää, sänky alkaa liukua ovea kohti.

Yleisilmeeltään lastenhuoneemme (siistinä ollessaan) on mielestäni leikkiin ja liikkumaan kutsuva. Huoneeseen mahtuu hyvin levittämään duploleikit tai rakentamaan mielikuvituksellisen temppuradan. Voimistelurenkaat ovat oiva lisä  tähän huoneeseen. Tavallaan näitä kuvia katsoessa tekisi mieli pakata kaikki vaatehuonetta täyttävät lelut myyntiin. Maltan mieleni vielä ja karsin niitä sitten ajatuksella.

Millaisia lastenhuoneita teillä on ja minkäikäisiä niissä asustaa? Edellisessä postauksessa on muuten vielä sunnuntaihin saakka käynnissä arvonta voimistelurenkaista! 

14 kommenttia

  1. Ihanan värikäs huone! :) Toi sänky on musta niin söpö, renkaat ja kaikki. Varmaan lasten mieleen ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ratin ruuvi aina löystyy leikeissä 😅 mut kyllä varsinkin alasänky on monesti jos minkälaisten seikkailujen alusta.... Vaikka sänky onkin "vain nukkumista varten" 🙈

      Poista
  2. Teidän lapsilla on kiva, lastennäköinen lastenhuone! Tykkään! Ja mä haluisin meille kans Elefantin kaveriksi ton muurahaiskarhu bOblesin! Meidän pojat 5- ja 7-vuotiaat jakavat myös huoneen, aikalailla lattia pikkulegojen peitossa 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi muurahaiskarhu on kyllä ihan huippu! Meillä on Duplo kuorrutus ja kauhulla odotan pikkulegoikää 😅

      Poista
  3. Voi miten hauskan toiminnallinen lastenhuone! Mäkin haluan, että lastenhuoneessa on erilaisia vempaimia, missä lapset voi kuluttaa suurimmat energiat. Ja riippukeinu<3 Mä olen niin fani, sellaisen haluan seuraavaan kämppään! Tähän minulla on niitä kuuluisi lapsuuden traumoja, kun sellaista ikinä lapsena saanut;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha mie ostin tuon ite Ruotsista maksoin siitä peräti 100kr mulla oli silloin parvisänky niin paikkakin oli valmiina, taisin olla 13 tai 14 sillon 🙈

      Poista
  4. Ihana ja lapsellinen huone 😍 nykyään lastenhuoneista tehään enemmän sellaisia näyttelykappaleita jotka ei houkuttele leikkimään. Ja riippumatto ❤

    Ha, en ees muistanut mikä prosessi olu survoa toi liukumäki teidän takaluukkuun 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha se oli kyllä pieni operaatio 😂 kiitos avusta 😊 Joo ei ainakaan mistään muotikatalogista löydy samanlaista huonetta 😄

      Poista
  5. IHANA huone! Tykkään hirveesti kun tuo on noin värikäs. Lapset tykkää väreistä. Useasti ”ne ihanat” lastenhuoneet on valkoisia harmain yksityiskohdin. -ihan kuin lapset sellaisen valitsisivat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lastenhuoneeseen pitäis löytää hyvä tasapaino. Meidän toisessa makkarissa olis violetti tehosteseinä, se on ihana, mut noiden lasten punaisten kalusteiden kanssa se oli kyllä liikaa. Mut tänne vaalee seen huoneeseen nää käy kaikki hyvin eikä oo yhtään liian levotonta vaikka kyllä ton lasten pöydän väriä voisin vaihtaa 🙈

      Poista
  6. Olisinpa lapsi ja pääsisin teille leikkimään! Kivoja ja varmasti lapsille mieleisiä juttuja teidän lastenhuoneessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, silti leikit yleensä kannetaan olohuoneeseen tai sinne missä äiti ja isi on vaikka mun mielestä tuolla on aivan hyvät leikkitilat 😅 minkäs ikäisiä ne teidän pienimmät olikaan.. Teiltä ei olis paljoa tuntia pidempi matka meille leikkimään 🤔😁

      Poista
  7. Heippa! On vanha postaus jo, mutta mistä ja minkä merkkinen/niminen/tms toi sänky on? Aivan ihana!😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva kun kommentoit! :D Me ostettiin toi Tori.fi, joten ei harmi kyllä oo tietoa merkistä.... Näitä saman tyylisiä paloautoja oli useampikin silloin ööhöm 3vuotta sitten kun tämä ostettiin. Nyt ääkiseltään löysin kaksi juuri tätä samaa ja yksi vähän erivärinen bussi. Mutta ei niissäkään missään lukenut valmistajaa..... :( paloautoja en avannut etten tiedä, jos niiden ilmoittajat olis kertoneet valmistajan :)

      Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !